Indonesië heeft haar grenzen geopend; visa-on-arrival weer mogelijk

Met ingang van 7 maart kunnen Nederlandse toeristen weer naar Bali reizen en hoeven dan niet meer in quarantaine. Bovendien hoef je sinds kort ook geen visum meer aan te vragen. Dan kun je – net als voor de coronaperiode – op basis van het visa-on-arrival het land in.

Voorlopig gelden deze versoepelingen als je naar Bali vliegt maar de verwachting is dat binnenkort je ook naar Jakarta, Medan en andere steden kunt reizen.

Er gelden nog wel wat beperkingen als je van het openbaar vervoer ter plaatse gebruik wilt maken. Maar gelukkig gaat het snel de goede kant op. Naar verwachting zullen de meeste maatregelen in de loop van april zijn afgeschaft.

Nederland heeft Indonesië al vorige week op code geel geplaatst. En sinds kort hoef je ook geen test meer te doen als je vanuit Indonesië terugreist en in Nederland aankomt

Het is goed om de voorschriften goed in de gaten te houden want de regels kunnen dagelijks veranderen. Heb je twijfels of wil je weten hoe het zit, neem gerust contact met ons op.